AB’den yeni yüksek lisans bursları

Avrupa Birliği’nin yeni burs uygulamasından Batı Balkan ülkeleri ve Türkiye’den gençler yararlanabilecek. 2009-2010 akademik yılında başlayacak Erasmus Mundus Master Programı bursu, öğrencilere yılık asgari 21 bin euroluk destek sağlayacak.

2008/2009 akademik yılından itibaren, Batı Balkan ülkelerinden gelen yüzlerce öğrenciye burs verilecek.

ERASMUS MUNDUS programı Batı Balkan ülkelerinden gelen yaklaşık 150 öğrenciye AB ülkelerindeki üniversitelerde burs vermektedir. Erasmus Mundus Master Programı neredeyse tüm akademik disiplinlerde master düzeyinde kaliteli eğitim programları sunmaktadır.

ERASMUS MUNDUS PROGRAMI

Burs tipiKimler faydalanabilir?Kalış süresi(tam zamanlı eğitim)Burs miktarı
Yüksek lisans seviyesindeBir yüksek öğrenim kurumundan lisansını alan ve aşağıda belirtilen ülkelerden birinin vatandaşı olup Erasmus Mundus Master Programına kabul edilen nitelikli kişiler:Minimum 1 yıl21000 €
Arnavutluk,Bosna Hersek,Hırvatistan,Eski Yugoslav Cumhuriyeti Makedonya,Karadağ,Sırbistan, ayrıca BMGK’nin 1244/99 kararı çerçevesinde KosovaTürkiye (2009/2010 akademik yılından itibaren)Maksimum 2 yıl> 1 ve < 2 yıl42000 €% 21 000 ve 42 000 € arasıBurs seyahat, geçinme ve harç masrafları ile hastalık ve kaza sigortasını kapsamaktadır.
Öğrenim ve araştırma içinAşağıda belirtilen ülkelerin vatandaşı olan akademisyenler ya da meslek sahipleriArnavutlukBosna HersekKaradağSırbistan ve Kosova3 ayMaksimum 13000 €

Nerelerde eğitim görebilirsiniz?

Erasmus Mundus Masters Programına AB üye devletleri, İzlanda, Liechtenstein, Norveç ve aday ülkelerdeki (Hırvatistan, Türkiye, Eski Yugoslav Cumhuriyeti Makedonya) yüksek öğrenim kurumlarından oluşan bir konsorsiyum katılmaktadır. Öğrencilerin bu konsorsiyumda temsil edilen ülkelerden en az ikisinde bir süre öğrenim görmeleri gerekmektedir.

Burs başvuruları

Öğrencilerin tercih ettikleri yüksek lisans programını sunan Erasmus Mundus Master konsorsiyumuna doğrudan başvurmaları gerekmektedir. (Bkz. Europa websitesinden açık olan Erasmus Mundus Master Programları listesi)

Başvuru sahipleri en çok üç Erasmus Mundus Master Programını geçmemek kaydıyla, Erasmus Mundus programı kapsamında bulunan istedikleri Master programına başvurabilirler.

Konsorsiyum ilgilenen öğrencileri özel kabul koşulları (örneğin, öğrenim sonuçları, dil becerileri, vs.) ve son başvuru tarihleri konusunda bilgilendirecektir.

Her programın özel başvuru ve kabul koşulları, başvuru formu ve son başvuru tarihi bulunmaktadır.

Programı sunan konsorsiyum liyakat ve şeffaf seçim mekanizmalarına dayanarak hangi öğrencileri kabul edeceğine ve hangilerine burs vereceğine karar verir.

Bireysel başvurular için son başvuru tarihi

Öğrenciler ve akademisyenler başvurularını Erasmus Mundus Master konsorsiyumu tarafından tespit edilen son başvuru tarihine kadar sunmalıdır. Son başvuru tarihi genelde her yılın Aralık ya da Ocak ayı olmaktadır. 

Programa ilişkin ayrıntılı bilgi için:

avrupa.info.trErasmus Mundus websitesi  

You may also like...