GENÇLERİN YARATICI FİKİRLERİNE 20 BİN DOLAR

Yaratıcı Kalkınma Fikirleri Yarışması, Dünya Bankası ve ortakları tarafından tüm dünyada “Development Marketplace” başlığı altında küresel, bölgesel ve ulusal düzeylerde yürütülen bir hibe programıdır. Başlangıç aşamasında bulunan ve potansiyel olarak kalkınmaya etkisi yüksek yaratıcı projelere yarışma kapsamında hibe sağlanmaktadır.

Yaratıcı Kalkınma Fikirleri Yarışması, 2009 yılında “Türkiye’de Gençlik: Geleceğimiz Şekillendirelim” temasıyla düzenleniyor.

Yaratıcı Kalkınma Fikirleri “Türkiye’de Gençlik: Geleceğimizi Şekillendirelim” Yarışması kapsamında bugünün gençleri için yeni düşünce şekli ve yeni başlangıçlar oluşturan her bir projeye 20.000 USD kaynak sağlanacaktır.

Yarışma, her alanda faaliyet gösteren sivil toplum kuruluşlarına, proje gruplarına (yaş sınırı olmaksızın en az iki kişiden oluşan gruplar), gençlik topluluklarına (15-24 yaş grubundan en az iki kişiden oluşan gruplar, gençlik meclisleri, öğrenci toplulukları, üniversite öğrenci konseyleri) meslek liselerine, kent konseylerine ve belediyelere (bir sivil toplum kuruluşuyla ortaklık kurulması gereklidir) açık olmakla birlikte, sunulacak projelerin hedef kitlesinin 15–24 yaş grubuolması gerekmektedir. Yarışma hakkında daha fazla bilgi almak için lütfen, yarışmanın web sitesini (www.yaraticifikiler.org) ziyaret ediniz.

Yarışmaya göndereceğiniz ön proje teklifleri için son başvuru tarihi 15 Şubat 2009’dur. Başvurular www.yaraticifikirler.org ana sayfasında yer alan “Ön Başvuru Formu”nun online olarak doldurulması yoluyla kabul edilecektir. Lütfen web sayfasında yer alan “Ön Başvuru Kılavuzu”nu dikkatlice okuyunuz.

Projenizi hazırlamadan önce www.yaraticifikirler.org ‘un ana sayfanın yan etiketlerinden (Online Eğitim) giriş yapabileceğiniz, “Proje Döngüsü Eğitimi”ni tamamlamayı unutmayınız

 Yaratıcı Kalkınma Fikirleri Yarışması, aşağıdaki konu başlıkları kapsamında düzenlenecektir. Konu başlıkları altında verilen alanlar örnek olarak verilmiş olup, proje konuları bu örneklerle sınırlı değildir.

 İş Yaşamımıza Başlarken: Gençler için daha Fazla ve Daha İyi İşler

İş İmkânlarının yaratılması, işler hakkında bilgi edinme, işe girme, yeni bir işletmenin kurulması, iş dünyasındaki gençler v.b.

Becerilerimizi Geliştirmek: Gençler için Daha Fazla ve Daha İyi Eğitim

Öğrendiklerinizi değiştirmek, öğrenme şeklimizi değiştirmek, okuldan iş yaşamına geçiş, mesleki eğitim, “işyerinde” öğrenme, rehberlik v.b.

 Sesimizi Duyurmak: Gençlerin Katılımı, Dâhil Edilmesi ve Çalışması

Kızların ve genç kadınların güçlendirilmesi, toplumda gençliğin ihtiyaçlarıyla ilgili farkındalığın arttırılması, gençlerin toplum için çalışması, savunmasız ya da dezavantajlı gençlerin desteklenmesi, yarınlar için gençlerin liderlik becerilerinin geliştirilmesi v.b.

 Geleceğimiz için Köprüler Kurmak: Ortaklarla Çalışmak…

Nesiller, sosyal çevreler, bölgeler, ülkeler ve kültürler arasında gönüllülük, öğrenme, sanat, iş dünyası, girişimcilik, liderlik v.b. konularda uygulamaya yönelik ortaklıklar geliştirmek.

You may also like...

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir