SİVİL TOPLUM DİYALOĞU PROJESİ AÇILIŞ KONFERANSI ANKARA’DA GERÇEKLEŞTİRİLDİ

9 Eylül 2008 tarihinde Ankara’da gerçekleştirilen “AB ve Türkiye arasındaki Sivil Toplum Diyaloğu’nun Geliştirilmesi” Projesi Açılış Konferansı’nda Dışişleri Bakanı ve Başmüzakereci Ali Babacan, Sivil Toplum Diyaloğu Projesi çatısı altındaki 119 hibe projesinin başladığını vurgulayan bir konuşma yaptı. Dışişleri Bakanı özellikle Sivil Toplum Diyaloğu Projesi’nin koordinasyonundan ötürü Avrupa Birliği Genel Sekreterliği’ne (ABGS), sözleşme makamı Merkezi Finans İhale Birimi’ne (MFİB), desteğinden ötürü Avrupa Komisyonu Türkiye Delegasyonu’na ve tüm hibe faydalanıcılarına teşekkür etti. Babacan, konuşmasında bütün hibe faydalanıcılarına başarılar dileyerek Sivil Toplum Diyaloğu’nun hız kazanmasının önemini vurguladı.

“Sivil Toplum Diyaloğu” Türkiye’nin AB’ye kabul sürecinin üçüncü aşamasını oluşturuyor, bu konuda Bakan Babacan “Bir fotoğrafçının tripodunda olduğu gibi üçüncü ayak güçlü olmazsa diğer iki ayak dayanıksız olur” dedi.

Avrupa Birliği Türkiye Delegasyonu Başkanı, Büyükelçi Marc Pierini Açılış Konferansı’nda diyaloğun karşılıklı anlayışın güçlendirilmesinde oynadığı rolü vurguladı: “Türk ortaklarımızla beraber Türk ve Avrupalı vatandaşlarımızın yakınlaşmaları , farklı kültürler ve ortak sorunlarla başa çıkma yolları konularında deneyim kazanmaları için fırsat yaratmaya çalışıyoruz. Bu programın esas fonksiyonu algılar ve gerçeklik arasında köprü kurmaktır.”

Ev sahipliğini Avrupa Birliği Genel Sekreterliği’nin üstelendiği Açılış Konferansı’da Avrupa Birliği Genel Sekreteri, Büyükelçi Oğuz Demiralp yaptığı konuşmada hibe projesi yürütmeye hak kazanmış kurumları tebrik etti ve üye devletlerdeki toplumların Türkiye’nin gelecekte Avrupa’daki rolüne verdiği artan desteğe dikkat çekti. Bu destek, Sivil Toplum Diyaloğu Projesi gibi girişimlerin yatırımlarıyla daha da büyüyecek.

Dışişleri Bakanı Ali Babacan’ın ve Büyükelçi Pierini’nin konuşmaları da dahil olmak üzere konferansla ilgili haberler, konferanstaki sunumlar ve fotograflar en kısa sürede sitemizde yayınlanacaktır.

You may also like...

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir