İKTİSADİ KALKINMA VAKFI’NDA GENÇLERE AB STAJI FIRSATI

Türkiye’nin AB konusunda en köklü kurumlarından olan İKV, Avrupa Birliği alanında uzmanlaşmak isteyenlere staj fırsatı sunuyor. Program kapsamında İKV’de staj yapma hakkı kazanan gençler, vakfın çalışmaları içinde aktif olarak yer alacaklar.

 İktisadi Kalkınma Vakfı (İKV), Türkiye – Avrupa Birliği ilişkileri konusunda çalışmak isteyen gençlere yönelik bir staj programı yürütmektedir. Staj programının amacı AB alanındaki farkındalığı ve gençlerin bilgi seviyesini arttırarak adaylık sürecinde daha bilinçli ve aktif bir rol oynamalarına yardımcı olmaktır. Program kapsamında İKV’de staj yapma hakkı kazanan gençler, vakfın çalışmaları içinde aktif olarak yer alırlar.

Nasıl Başvururum:
Staj başvurusunda bulunmak için özgeçmişinizin bir kopyasını, neden İKV’de staj yapmak istediğinizi anlatan bir önyazıyı ve hangi tarihlerde staj yapmak istediğinizi açıkça belirten bir e-posta şeklinde staj@ikv.org.tr adresine göndermeniz yeterlidir.

Kabul Şartları:
Staj programımız büyük ilgi görmektedir. Yer kısıtlı olduğu için erken yapılan başvurular öncelik kazanmaktadır (özellikle yaz ayları için en az 6 ay öncesinden başvuru yapılmasını tavsiye ederiz). Staj yapmak istediğiniz tarihlerde programda yer olması durumunda kişisel özgeçmişleriniz ve önyazılarınız değerlendirilir. Değerlendirmeyi geçen adaylar mülakata çağrılır. Mülakat sonrası kabul edilen adaylar belirlenen tarihler arasında vakfımızda staj yapmaya hak kazanırlar. Stajyerlerin en az bir yabancı dili iyi derecede bilmesi şanslarını artıracaktır.

Çalışma şartları:
İKV staj programı kapsamında stajyerlere herhangi bir ücret ödenmemektedir. Öğle yemekleri İKV tarafından karşılanmaktadır. Asgari staj süresi tam zamanlı olarak 1 aydır. Yarı zamanlı stajlarda haftada asgari 2.5 işgünü çalışılması beklenmektedir.

Görevler:
Stajyerler görev verilmesi durumunda tüm vakıf çalışmalarına katılırlar. Buna ek olarak her stajyer, staj süresi boyunca dış ve yerli basın yayın organlarını, Avrupa Parlamentosu’ndaki tartışmaları vb. takip ederek bir değerlendirme hazırlar. Başarılı bulunan değerlendirmeler İKV web sitesinde yayımlanır.

You may also like...

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir